Gå direkt till innehåll
VM i styrkelyft till Helsingborg

Pressmeddelande -

VM i styrkelyft till Helsingborg

I tuff konkurrens med fem nationer var det Sverige och Helsingborg som föll det Internationella Styrkelyftförbundet mest i smaken. VM i klassisk styrkelyft avgörs på Helsingborg Arena i juni 2019.

– Med stor glädje har vi mottagit beskedet att Helsingborg blir värdstad för VM i klassisk styrkelyft 2019. Det visar på att vårt strategiska arbete med att värva internationella evenemang till staden ger resultat. Helsingborgs styrka är att vi kan erbjuda ett gott värdskap i en attraktiv region, säger Malin Erlandsson, Helsingborg Convention & Event Bureau.

Förra veckan var Helsingborg Convention & Event Bureau på plats i Orlando, USA, tillsammans med Svenska Styrkelyftförbundet för att presentera Helsingborg som värdstad för IPF World Classic Powerlifting Championships 2019, VM i klassisk styrkelyft. Några dagar senare kom beskedet att styrelsen för det Internationella Styrkelyftförbundet valt Sverige och Helsingborg, i konkurrens med fem andra nationer.

–  Vår strategi höll hela vägen och leder nu fram till att vi får arrangera den största styrkelyfttävlingen någonsin. Vi räknar med över 1 000 lyftare från världens alla hörn som under 14 dagar i juni 2019 gör upp om VM-medaljerna, säger Robert Ericsson, sportchef på Svenska styrkelyftförbundet.

VM i klassisk styrkelyft arrangeras av Svenska Styrkelyftförbundet tillsammans med Sydsvenska Styrkelyftförbundet. Tävlingarna äger rum den 3 –15 juni 2019 på Helsingborg Arena.

För mer information
Malin Erlandsson, Helsingborg Convention & Event Bureau, 0729-74 83 99
Robert Ericsson, sportchef, Svenska Styrkelyftförbundet, 016-12 75 17

Om Helsingborg Convention & Event Bureau
Helsingborg Convention & Event Bureau arbetar aktivt för att fler och större evenemang och kongresser förläggs i Helsingborg. Läs mer på helsingborgceb.com

Ansökan om VM i styrkelyft är ett samarbete med Svenska Styrkelyftförbundet, Event in Skåne och Riksidrottsförbundets Centrum för idrottsevenemang.

Relaterade länkar

Ämnen

Kategorier

Regioner


Helsingborg är livskvalitet och engagemang. Här finns förutsättningar för människor att utveckla och utvecklas. Helsingborg är platsen för dig som vill något. Möt oss på Helsingborg2035.

Kontakter

Presstjänsten

Presstjänsten

Presskontakt Helsingborgs stads presstjänst är bemannad vardagar klockan 8 - 17. 042-10 55 55

Relaterat innehåll