Gå direkt till innehåll
​Helsingborgs nya affärsdistrikt tar form

Pressmeddelande -

​Helsingborgs nya affärsdistrikt tar form

Nu släpps de första bilderna på det som ska bli Helsingborgs nya affärsdistrikt Oceanhamnen - Waterfront Business District. Planerna har tagits fram gemensamt i ett unikt samarbete mellan Helsingborgs stad och tre fastighetsägare. Det nya affärsdistriktet kommer att presenteras i sin helhet på Business Arena i Stockholm den 20-21 september - Nordens största möteplats för fastighetsutveckling.

- Oceanhamnen Waterfront Business District är en del av H+ som är det största stadsutvecklingsprojektet i modern tid i Helsingborg. Successivt ska en miljon kvadratmeter gammal hamn och industrimark omvandlas till en ny stadsdel med bostäder, kontor och handel nära vattnet, säger Peter Danielsson, kommunstyrelsens ordförande i Helsingborgs stad.

- Oceanhamnen är först ut och ska bli en urban arkipelag - en stadsdel byggd på öar. Längst ut på piren kommer tre kontorsbyggnader med spännande arkitektur på ge plats för 32 000 kvadratmeter verksamhetslokaler och service. Vidare på ön byggs fyra bostadskvarter med cirka 340 bostäder. En arkitektonisk gång- och cykelbro som förbinder stadsdelen med Helsingborgs Centralstation, fortsätter Claes Malmberg, chef Näringslivsutveckling.

Planerna för det nya affärsdistriktet har tagits fram gemensamt i ett unikt samarbete mellan Helsingborgs stad och de tre fastighetsägarna Castellum, Wihlborgs och Midroc.

Fakta Den nya delen av affärsdistriktet beräknas stå klart 2020. Det nya affärsdistriktet är dessutom granne med Campus Helsingborg där över 4000 studenter går och det digitala community som håller till i området.

www.oceanhamnenwbd.se

Peter Danielsson, kommunstyrelsens ordförande, tfn: 042- 10 50 87

Claes Malmberg, chef Näringslivsutveckling, tfn: 042- 10 30 34

Ämnen

Regioner


Helsingborg är livskvalitet och engagemang. Här finns förutsättningar för människor att utveckla och utvecklas. Helsingborg är platsen för dig som vill något. Möt oss på Helsingborg2035.

Kontakter

Presstjänsten

Presstjänsten

Presskontakt Helsingborgs stads presstjänst är bemannad vardagar klockan 8 - 17. 042-10 55 55