Gå direkt till innehåll
Socialförvaltningen i Helsingborg möter klienter i videosamtal.
Socialförvaltningen i Helsingborg möter klienter i videosamtal.

Nyhet -

Anmälningarna ökar - då prövar socialförvaltningen nya vägar

Maria Rosendahl är samordnare för skola och socialtjänst och hon märker att anmälningsbenägenheten ökar, framför allt i verksamheter som möter barn och unga.  

Det innebär att nya lösningar måste tas fram och här är socialförvaltningen i Helsingborg bland de första i landet som kommer att erbjuda besökstider via digitala videokanaler som till exempel Skype.

Att satsa på digitalisering frigör resurser och skapar möjligheter för en förbättrad service.

Varje år har socialförvaltningen i Helsingborg kontakt med drygt 7 500 helsingborgare. Det innebär cirka 100 enskilda individer varje vecka, året om. Det senaste året har de märkt av ett ökat tryck på mottagningen, något som gör att verksamheten hela tiden arbetar för att bli effektivare och mer tillgänglig för sina klienter.

- Vi möter folk där de är och det är inte alla som har möjlighet att ta sig hit fysiskt till mottagningen. Det kan vara att man vistas i en annan del av landet och att vi behöver ha en snabb kontakt med vederbörande. Jag tror att det kommer att underlätta arbetet. Att samtal som tidigare har förts per telefon nu innebär att vi kan se varandra ger också ytterligare information och ett större värde, säger Maria Rosendahl.

Här kan du se en film om de nya arbetsmetoderna på socialförvaltningen.  

Läs mer om socialförvaltningens digitala arbete här

Ämnen

Regioner

Kontakter

Presstjänsten

Presstjänsten

Presskontakt Helsingborgs stads presstjänst är bemannad vardagar klockan 8 - 17. 042-10 55 55

Relaterat innehåll