Gå direkt till innehåll
På servicecentret på Knutpunkten kan du låna en e-bok, anmäla ett fel eller hitta vägen.
På servicecentret på Knutpunkten kan du låna en e-bok, anmäla ett fel eller hitta vägen.

Nyhet -

Fyra saker du inte visste du kan göra på Knutpunkten

Har du upptäckt det digitala servicecentret på Knutpunkten? Där kan du låna en e-bok, anmäla fel, hitta en restaurang eller kolla vad som händer i Helsingborg just i dag.

Projektledare Cecilia Zettersten berättar att den som besöker servicecentret kan chatta direkt med Helsingborgs kontaktcenter och även boka in tider med deras rådgivare.

Det digitala servicecentret riktar sig till både invånare i Helsingborg och till den som är på besök.

1. Låna en e-bok

Den som vill ha en e-bok med sig på tåget eller bussen kan låna boken via en av skärmarna i servicecentret och få boken skickad till mobil eller surfplatta. Det går också att exempelvis anmäla ett fel och få reda på vad som händer i Helsingborg med omnejd idag, imorgon eller i helgen.

- Vi har försökt förenkla så mycket som möjligt för besökaren. Du ska inte behöva scrolla dig igenom en massa information för att hitta det du söker. Kanske har du tre timmar till tåget går och vill få reda på något att göra, säger Anette Lindstrup, projektledare för servicecentret på Helsingborgs stad.

2. Hitta sevärdheter

Via skärmarna får man fram vägbeskrivningar till sevärdheter, restauranger och caféer i Helsingborg. Inom kort ska det gå att skicka sådan information vidare till mobilen via ett sms.

3. Videochatta med staden

Den som vill ha mer personlig service kan videochatta med personal från Helsingborgs stad.

- Alla har inte så lätt att tillgodogöra sig skriven information. Därför är det viktigt att vi kan erbjuda kontakt med en fysisk person, säger Anette Lindstrup.

Centret kommer även att bemannas av personal från Helsingborg kontaktcenter samt turistenheten under sommarsäsongen och i samband med stora evenemang.

- Vi bemannar centret så gott som dagligen de kommande månaderna. Vi vill höra vad helsingborgarna tycker men också kunna ge personlig service för att underlätta steget in till de digitala verktygen, säger Cecilia Zettersten, projektledare för servicecentret.

4. Ladda mobilen

Skulle mobilen ha laddat ur sig kan du dessutom passa på att ladda den. Det finns eluttag och usb-kontakter på servicecentret, så laddare eller usb-kabel krävs.

”Det ska vara lätt att få svar på sin fråga eller lösa sitt ärende”, säger kontaktcenterchef Soraya Kabelele-Senya.

"Det ska vara enkelt"

Helsingborgare som besökte invigningen måndagen den 15 maj gav mestadels positiva omdömen. En kvinna i 60-årsåldern såg flera potentiella användningsområden:

- Som när mina systrar ska hälsa på och vill leta reda på en affär eller en restaurang. När turister frågar saker kan jag hänvisa dem hit.

- Det verkar vara i sin linda och kan nog bli bättre. Vi saknar turistbyrån, en sådan finns ju i nästan alla andra städer, säger Börje och Gun Moberg.

Börje och Gun Moberg saknar turistbyrån, men är villiga att servicecentret en chans.

Knutpunkten är en av Sveriges mest trafikerade kommunikationsanläggningar. Här passerar 40 000 människor om dagen.

- Vi vill finnas tillgängliga där stadens invånare och besökare rör sig. Det ska vara enkelt komma i kontakt med och att ha en dialog med oss, säger kontaktcenterchef Soraya Kabelele-Senya.

Det digitala servicecentret ligger vid Knutpunktens huvudentré och är precis som centralstationen öppet dygnet runt.

Många intresserade förbipasserande testade skärmarna under invigningen 15 maj.

Ämnen

Regioner

Kontakter

Presstjänsten

Presstjänsten

Presskontakt Helsingborgs stads presstjänst är bemannad vardagar klockan 8 - 17. 042-10 55 55

Relaterat innehåll