Gå direkt till innehåll

Pressmeddelande -

Antalet utländska gästnätter i Helsingborg ökar med drygt 20 procent

Färsk statistik från Statistiska Centralbyrån, SCB, visar att Skåne har den största tillväxten i Sverige avseende utländska gästnätter. Helsingborg står sig väl i den skånska konkurrensen och förra året ökade antalet utländska gästnätter med 20,2 procent. En ökning att jämföra med Skånes totala 13,4 procent.

De senaste åren har Skåne och inte minst Helsingborg satsat på att locka besökare från andra länder.

– För att verkligen stärka Helsingborg som turistort måste vi locka fler utländska besökare och det ökande antalet nätter är en fingervisning om att våra ansträngningar ger resultat, säger Emma Håkansson, turistchef i Helsingborg och lyfter fram några av stadens satsningar:

– Vi har bearbetat den internationella reseindustrin, satsat på att attrahera internationella evenemang samt arbetat med inspiration och utbildning av företag inom besöksnäringen för att de ska våga ta klivet ut på en internationell marknad.

Malmö och Helsingborg är starka dragare i Skåne med 9.9 procent respektive 20.2 procent ökning av utländska gästnätter 2014. Men även Lund utmärker sig genom en snabb tillväxt, med 26.4 procent fler utländska gästnätter 2014 jämfört med föregående år.

– Turismen stärker ekonomin och skapar jobb, säger Emma Håkansson och tillägger att cirka 1 100 personer är sysselsatta inom turismen och att branschen omsatte 1,3 miljarder kronor under 2013 – bara i Helsingborg. En ökning med nästan 6 procent jämfört med föregående år.

Både svenska och utländska övernattningar ökade i nästan samtliga regioner i Sverige under 2014. Ökningen var störst i storstadsregionerna Stockholm, Västra Götaland och Skåne. Totalt blev det 56,6 miljoner övernattningar i Sverige under 2014, en ökning med två och en halv miljon eller 5,3 procent jämfört med året innan.


För mer information kontakta:Emma Håkansson, Turistchef, 070 - 208 56 03.

Ämnen

Kategorier

Regioner


Helsingborg är platsen för skapande och engagemang. Här finns möjligheterna för dig som vill utveckla och utvecklas. Helsingborg är staden för dig som vill något.

Kontakter

Presstjänsten

Presstjänsten

Presskontakt Helsingborgs stads presstjänst är bemannad vardagar klockan 8 - 17. 042-10 55 55