Gå direkt till innehåll
Arbetsområdet vid vårt nya stationstorg.
Arbetsområdet vid vårt nya stationstorg.

Pressmeddelande -

Begränsad framkomlighet mellan Järnvägsgatan och Terminalgatan från 10 oktober

Från tisdagen den 10 oktober behöver vi stänga av för trafik mellan Järnvägsgatan och Terminalgatan. Under tisdagen börjar vi färdigställa rondellen som vi håller på att bygga söder om Helsingborg C vid vårt nya stationstorg. Går det som planerat öppnar vi upp för trafik från Järnvägsgatan till Terminalgatan igen den 21 oktober.

Under tiden vi bygger klart rondellen kan enbart lokala och regionala bussar, företagsleveranser och blåljusfordon köra via Järnvägsgatan till långfärdsterminalen. All annan trafik som ska till exempelvis P-däcket eller parkeringshuset på Helsingborg C, eller parkeringen vid Södra entrén kan köra via Bredgatan och Terminalgatan.

Det här gör vi

  • Vi bygger om och färdigställer rondellen som vi bygger vid vårt nya stationstorg med bland annat ny marksten och asfalt.
  • Vi stänger av arbetsområdet för trafik.

Så påverkas du

  • Du som ska till P-däcket eller parkeringshuset på Helsingborg C, parkeringen vid Södra entrén, Campus och liknande behöver köra via Bredgatan och Terminalgatan.
  • Vi stänger tillfälligt av möjligheten att köra från Järnvägsgatan till Terminalgatan.

För mer information kontakta:
Johan Hellberg, projektledare stadsbyggnadsförvaltningen
Tel: 042 10 31 17, e-post: johan.hellberg@helsingborg.se

Relaterade länkar

Ämnen

Regioner


Helsingborg är livskvalitet och engagemang. Här finns förutsättningar för människor att utveckla och utvecklas. Helsingborg är platsen för dig som vill något. Möt oss på helsingborg.se.

Kontakter

Presstjänsten

Presstjänsten

Presskontakt Helsingborgs stads presstjänst är bemannad vardagar klockan 8 - 17. 042-10 55 55

Relaterat innehåll