Gå direkt till innehåll
Foto: Helsingborgs museum
Foto: Helsingborgs museum

Pressmeddelande -

Fredriksdal museer och trädgårdar inspirerar till fler utevistelser på arbetstid

På Fredriksdal museer och trädgårdar i Helsingborg är det ute att arbete inne. Här finns framtidens kontor mitt bland det vackra och vilda med fågelkvitter och extra blått i tak. Torsdag 15 juni är det Outdoor Office Day och då bjuder Fredriksdal in till en heldag för att diskutera hur man skapar utrymme för fler utevistelser på arbetstid. Programmet består bland annat av inspirationsföredrag i friluftsmuseets gröna miljöer, uteworkshops och nätverkande.

Vem vänder sig den här dagen till? Frågar man Catharina Nilsson, guide och utvecklare på Helsingborgs museum, är det framför allt till alla som arbetar i kontorsmiljö men också till andra yrkesroller som vill förbättra arbetsmiljön för sina medarbetare.

- Naturen gör gott och därför är utekontor en bra idé. Att arbeta utomhus är bra för återhämtningen. Att spendera tid utomhus i natur och kulturmiljöer är inte bara något vi kan göra när vi har semester eller är lediga. Det här är en dag för inspiration och kunskapsutbyte samt förståelse om varför vi lyfter ut arbetet i naturen.

Föreläsningar och workshops om framtidens utekontor
Outdoor Office Day är ett helgdagsarrangemang som går av stapeln torsdag 15 juni från klockan 08.30 till 16.30. Programmet innehåller föreläsningar och workshops om framtidens utekontor, inspirationspromenader i gröna miljöer, diskussionstorg och mingel. Under dagen håller pedagoger, naturcoacher och konsulter föredrag om fördelarna med att arbeta utomhus. Bland annat kommer man att tala om hur naturen kan stärka oss i vardagen, naturen och hjärnan, biologisk mångfald för företag samt självprogrammering för ökat välmående och mindre stress. Catharina Nilsson berättar:

- Stressrelaterad ohälsa har ökat under senare tid. Det är ett tecken på att det finns saker som vi behöver arbeta med i arbetslivet och att vi behöver hitta sätt att få in återhämtning i arbetsvardagen. Den här dagen är inte bara för de väntade yrkesrollerna som sitter framför en dator hela dagarna. Outdoor Office Day vänder sig också till skyddsombud, chefer och HR-ansvariga som söker nya möjligheter för en bättre arbetsmiljö för sina medarbetare.

Anmälan och konferensbiljett
Biljetter till Outdoor Office Day kostar 625 kronor. I priset ingår det frukost, lunch och eftermiddagsfika. Dagen kommer till största del att hållas utomhus på Fredriksdal museer och trädgårdar i Helsingborg. På fredriksdal.se finns det ett komplett dagsprogram och biljetter finns till försäljning på hbgkulturbutik.se.

Arrangemangskontakt:
Catharina Nilsson, guide och utvecklare Helsingborgs museum
catharina.nilsson@helsingborg.se
0732-31 51 69

Presskontakt:
Tommy Esbjörnsson
tommy.esbjornsson@helsingborg.se
0706-77 48 73

Ämnen

Regioner


Helsingborg är livskvalitet och engagemang. Här finns förutsättningar för människor att utveckla och utvecklas. Helsingborg är platsen för dig som vill något. Möt oss på helsingborg.se.

Kontakter

Presstjänsten

Presstjänsten

Presskontakt Helsingborgs stads presstjänst är bemannad vardagar klockan 8 - 17. 042-10 55 55