Gå direkt till innehåll
Helsingborg laddar inför årets stadsfest

Pressmeddelande -

Helsingborg laddar inför årets stadsfest

Nu på torsdag 3 augusti förvandlas Helsingborg till en myllrande sommarfestival i tre dagar med aktiviteter och underhållning för alla åldrar.

På ett område som sträcker sig från Stadsparken till Furutorpsplatsen kan besökarna dansa till aktuella artister, smaka god mat från stadens krögare och upptäcka nya kultur- och sportaktiviteter.

- Vi har jobbat med att bredda utbudet av både musik och aktiviteter för att alla ska hitta något som passar dem. Mötet mellan människor med olika intressen och i blandade åldrar skapar en härlig stämning och en puls i stadsrummet, säger Nathalie Jarnhäll, projektledare för Hx.

Musikalisk bredd sätter tonen
Årets Hx bjuder på ett brett musikutbud, det finns 20 olika genrer att välja på under de tre festivaldagarna. Nytt för i år är dansbandsscenen där några av de stora dansbanden uppträder. Ett 30-tal lokala akter fyller festivalområdet med livemusik och slår an tonen för huvudakterna Oskar Linnros, Ace Wilder, Ola Salo + Helsingborgs Symfoniorkester samt Damn! Kristin Amparo + Shirin.

Göra och uppleva
Hoppa loss i trampolinparken, balansera på slacklines, kör lådbilsrally, testa e-sport eller utmana kompisarna i boule-och bocciaparken med tillhörande servering. Precis som tidigare år arrangerar flera av stadens föreningar prova på-aktiviteter.  

Festivalmat med mersmak
Soulfood, grillat, vego och ”himmalagat”. Helsingborgs krögare satsar stort och presenterar ett matutbud som är större än tidigare. Även de klassiska festivalsmakerna, som langos, thai och älgkebab finns att tillgå.

Hx <3 trygghet

- Oavsett om du går på Hx ensam eller med dina vänner är vårt mål att du ska känna dig trygg och säker. Vår personal bär gröna västar och du kan kontakta dem oavsett vad det gäller, säger Nathalie Jarnhäll.

Utöver Hx-personalen finns det ordningsvakter, sjukvårdare och polis på hela festivalområdet. Hx samarbetar även med de ideella organisationerna Vuxna för trygga tjejer och Nattvandrarna. Läs mer om Hx trygghetsarbete

Hela programmet finns på hx.se/program

För mer information kontakta:
Helsingborg stads kontaktcenter, 042 -10 50 00
Nathalie Jarnhäll, projektledare Hx, 0734-41 25 88

Relaterade länkar

Ämnen

Kategorier

Regioner


Helsingborg är livskvalitet och engagemang. Här finns förutsättningar för människor att utveckla och utvecklas. Helsingborg är platsen för dig som vill något. Möt oss på Helsingborg2035.

Kontakter

Presstjänsten

Presstjänsten

Presskontakt Helsingborgs stads presstjänst är bemannad vardagar klockan 8 - 17. 042-10 55 55

Relaterat innehåll