Gå direkt till innehåll

Pressmeddelande -

Jul på Fredriksdal

Den 4-6 december är det dags för julens vackraste marknad! På Jul på Fredriksdal finns något för hela familjen. Upplev det historiska julstöket i gårdarna där det stoppas korv och stöps ljus.

Vandra i stadskvarteren och titta på den vackra julskyltningen. I herrgården har kända tidningsredaktioner dukat upp med botaniska julbord och bjuder på inspiration till en grönare jul. Inbjudna försäljare erbjuder de bästa klapparna att lägga under granen och godaste maten till julbordet och för de små finns tomtemor och tomtefar på plats i den Elsa Beskowinspirerade grangläntan. Och missa inte Sveriges största lussekatt gjord av halm. Här kan man slå sig ned och grilla äpplen och vila benen en liten stund.

Hela Fredriksdal är fyllt av julstämning! Kom och låt dig inspireras av julinstallationer, njut av sång och musik, julhandla på julmarknaden och upplev en gammaldags jul.

Vid pressvisningen torsdagen den 3 december får vi ett smakprov på stadsteaterns sagoläsning som kommer att ske på scenen under Jul på Fredriksdal. På plats möter vi Maria Kulle och Inga Ålenius från Helsingborgs stadsteater som läser ur Mumintrollens jul. Vi träffar även Christel Kvant som är en av de som dukar upp botaniska julbord i herrgården samt representanter från Svenska landskap AB som skapat årets julinstallation.

Välkommen på pressvisning den 3 december klockan 11. Vi utgår från huvudentrén.

Vad: Pressvisning av Jul på Fredriksdal

Var: Fredriksdal museer och trädgårdar, Helsingborg

När: Jul på Fredriksdal 4-6 december Pressvisning 3/12 klockan 11, samling vid huvudentrén
För mer information: Kontakta projektledare Maria Axelsson 042-10 45 32, 0702-104532  eller maria.axelsson@helsingborg.se

 

Pressbilder hittar du på www.fredriksdal.se

 

 

 

 

Matilde Hall

Informatör

Informant

 

Fredriksdal museer och trädgårdar

Sofiero slott och slottsträdgård

 

T +46 (0)42 10 42 32 (vx)

M +46 (0)732 31 50 78

F +46 (0)42 10 45 10

 

Gisela Trapps väg 1

SE-254 37 Helsingborg, Sweden

matilde.hall@helsingborg.se

 

www.fredriksdal.se

www.sofiero.se

Ämnen

Regioner

Kontakter

Presstjänsten

Presstjänsten

Presskontakt Helsingborgs stads presstjänst är bemannad vardagar klockan 8 - 17. 042-10 55 55

Relaterade event