Gå direkt till innehåll

Pressmeddelande -

Konkret resultat av fem års miljösamarbete över sundet

För fem år sedan startade EU-projektet ECO-City. Syftet var att hitta spännande lösningar inom klimat och ekonomi för de städer som är med, Helsingborg, Helsingör, Tudela och Trondheim. Nu kommer resultatet och erfarenheterna av samarbetet att diskuteras och visas upp på tvådagarskonferensen ECO-City – Konkreta klimatlösningar till stadsdelar, 25-26 augusti.

Totalt har projektet fått 41 miljoner danska kronor och med hjälp av dessa har 15 projekt genomförts. I Helsingborg och Helsingör har man genom samarbetet bland annat genomfört energieffektiva renoveringar, byggt lågenergihus, satt solceller på skolor och byggt Helsingörs kulturhus med spännande klimatlösningar.

- ECO-City har gett staden möjlighet att genomföra idéer som tidigare fanns på skissbordet. Vi har även tagit fram en omfattande och ambitiös energistrategi för Helsingborgs stad med visionen att staden ska vara energineutral 2035, säger Anna Jähnke miljönämndens ordförande i Helsingborgs stad.

Konferensen äger rum den 25-26 augusti 2011. Första dagen kommer att hållas i Helsingörs kulturhus och innehålla seminarier och debatter kring projektet . Andra dagen kommer att bestå av en guidad rundtur i Helsingborg där deltagarna får besöka olika resultat från projektet såsom Helsingborgs Energiverkstad och Helsingborgshems passivhus i Ödåkra.

Vi bifogar konferensprogrammet som en bilaga. 

För mer information, kontakta gärna:
Anna Jähnke, ordförande i Miljönämnden vid Helsingborgs stad
073-231 12 93
anna.jahnke@helsingborg.se


Anneli Gille, miljöstrateg, miljöförvaltningen
042-10 58 09
anneli.gille@helsingborg.se


Miljöförvaltningen • Postadress 251 89 Helsingborg • miljoforvaltningen@helsingborg.se

Ämnen

Kategorier

Regioner

Kontakter

Presstjänsten

Presstjänsten

Presskontakt Helsingborgs stads presstjänst är bemannad vardagar klockan 8 - 17. 042-10 55 55