Gå direkt till innehåll
 3 000 av företag i Helsingborgs kommun bjuds in att tycka till om tryggheten.
3 000 av företag i Helsingborgs kommun bjuds in att tycka till om tryggheten.

Pressmeddelande -

Näringslivet bjuds in att tycka till om tryggheten

Nu erbjuder Helsingborgs stad 3 000 av Helsingborgs företag att tycka till om tryggheten. ”Vi hoppas att så många som möjligt tar tillfället i akt att svara. Resultaten är viktiga för oss”, säger Carola Netterlid, enhetschef på Helsingborgs stad.

Tryggheten är en av de viktigaste frågorna för företagen i Helsingborg enligt en undersökning från Svenskt Näringsliv. Mellan den 9 och den 14 februari landar ett vykort i brevlådan hos 3 000 företag i Helsingborgs kommun. Vykortet innehåller en länk till företagens trygghetsundersökning.

– Vi vill bättre förstå hur brottslighet och otrygghet påverkar näringslivet i Helsingborg. Den som svarar på undersökningen bidrar till att ge oss ett bättre underlag och hjälper oss med vilka insatser vi ska prioritera framåt, säger Carola Netterlid, chef på företagsklimatsenheten i Helsingborgs stad.

– Brottslighet och trygghet är några av de absolut viktigaste frågorna för såväl de som bor som de som driver verksamhet i Helsingborg. Trygghetsundersökningen bidrar till arbetet för ett sunt företagsklimat. Förra undersökningen 2021 gav flera insikter vi omsatt i praktiken, bland annat utökade områden i centrum där ordningsvakterna rör sig, säger Christian Orsing, (M), kommunstyrelsens ordförande.

Så valdes företagen ut
Företagen valdes ut genom ett slumpmässigt urval, i samma proportion utifrån bransch, bland de företag som har anställda samt omsätter över 500 000 kronor per år. Helsingborgs stad och polisen i Helsingborg är gemensam avsändare.

Helsingborg var först att undersöka tryggheten i näringslivet
Helsingborg var först i Sverige med att genomföra en trygghetsundersökning för företagen 2021. Då svarade 323 företag på undersökningen, och cirka en tredjedel av dessa var företag med verksamhet i city.

Kontakt
Carola Netterlid, enhetschef för företagsklimat, Helsingborgs stad, Carola.Netterlid@helsingborg.se, 072-974 77 86.
Christian Orsing (M), kommunstyrelsens ordförande, christian.orsing@helsingborg.se, 070-301 07 26

Ämnen

Regioner


Helsingborg är livskvalitet och engagemang. Här finns förutsättningar för människor att utveckla och utvecklas. Helsingborg är platsen för dig som vill något. Möt oss på helsingborg.se.

Kontakter

Presstjänsten

Presstjänsten

Presskontakt Helsingborgs stads presstjänst är bemannad vardagar klockan 8 - 17. 042-10 55 55

Relaterat innehåll