Gå direkt till innehåll

Pressmeddelande -

Nytt fantastiskt ljusspel på Terrasstrapporna i december

Den 27 november klockan 19 vid Terrasstrapporna

Nu är det dags igen! Fram till jul får vi återigen njuta av ett fantastiskt ljud- och ljusspel på Terrasstrapporna i Helsingborg.

Till Love & Light i februari 2009 föddes ett ljus- och ljudspel som lockade ut tusentals helsingborgare i vintermörkret. Nu har vi tillsammans med ljusdesignern Kjell Åkerblom och Informationsteknik från Malmö byggt upp ett nytt ljusspel i form av en fascinerande julsaga - ”Allt har sin tid” -  som handlar om tid och olika upplevelser av den. För att få perspektiv på vår egen tid förflyttas vi i ljusspelet genom olika tidsepoker.

Bildspelet tar cirka 10 minuter och kommer att rulla löpande varje kväll klockan 17-23  fram till den 23 december då det blir storslagen final på ljusspelet som tillägnas Öresundskraft som firar 150 år.

Välkommen till pressvisning vid smygpremiären av julens ljusspel!

Plats: Terrasstrapporna, Stortorget

Tid: Fredag 27 november kl. 19

Denna idé är en del i projektet  "Levande Stadskärna" som går ut på att skapa liv och rörelse i stadens rum och, som här, hitta nya kvaliteter i redan befintliga stadsrum.

För ytterligare information

Ola Paulsson, projektledare och koordinator, stadsbyggnadsförvaltningen, telefon 042-10 33 11, 0732-31 10 62.

Bilaga

Ladda ner ett fotomontage av hur ljusspelet kommer att se ut mot Terrasstrapporna. Ange följande information vid publicering:

Fotomontage: Informationsteknik, Malmö/Beatriz Funk, stadsbyggnadsförvaltningen.

Ämnen

Regioner

Kontakter

Presstjänsten

Presstjänsten

Presskontakt Helsingborgs stads presstjänst är bemannad vardagar klockan 8 - 17. 042-10 55 55

Relaterade event