Gå direkt till innehåll
Det blev förslaget Niveau+ som vann arkitekttävlingen för Oceanbadet. Bakom förslaget står arkitektkontoret Yellon AB, tillsammans med Lund+Slaatto Arkitekter AS och Bjørbekk & Lindheim Landskapsarkitekter AS
Det blev förslaget Niveau+ som vann arkitekttävlingen för Oceanbadet. Bakom förslaget står arkitektkontoret Yellon AB, tillsammans med Lund+Slaatto Arkitekter AS och Bjørbekk & Lindheim Landskapsarkitekter AS

Pressmeddelande -

Oceanbadet i Helsingborg kan börja byggas 2025

Helsingborg ska få ett nytt badhus i Oceanhamnen. Oceanbadet blir ett badhus, ett familjebad och en attraktiv plats som erbjuder möjligheter för vattensport, motion, nöje och rekreation.

En arkitekttävling utlystes 2021 där flera arkitektkontor lämnade in kvalificerade förslag. Våren 2023 utsågs det vinnande förslaget Niveau+ av arkitektkontoret Yellon med flera. Efter arkitekttävlingen sker en process i flera steg, däribland politiska beslut om investeringen och framtagande av en detaljplan för området. Nu går projektet in i en så kallad projekteringsfas där exakta detaljer kring badhusets utbud och utseende växer fram.

- Ett nytt badhus i Helsingborg är efterlängtat av många och det känns mycket roligt att vi nu går in i nästa fas i projektet och detaljutvecklar det förslag som vann arkitekttävlingen, bland annat utifrån dialoger med olika grupper. Vi samverkar med aktörer som har spetskompetens på marknaden, vilket ger oss riktigt bra förutsättningar för ett bra slutresultat, säger Magnus Prochéus, fastighetsdirektör och tillförordnad ordförande i styrgruppen för Oceanbadet.

    Går allt enligt plan kan det nya badhuset börja byggas hösten 2025 och stå klart 2028, byggtiden beräknas ta cirka tre år. Oceanbadet blir en viktig del i den nya stadsdelen Oceanhamnen och placeras i direkt anslutning till Oceanhamnens kajstråk, mellan Oslopiren och Oceanpiren. Kajstråket blir ett viktigt rekreativt grönt rörelsestråk, där helsingborgare och besökare kan promenera, träffas och umgås längs vattnet. Ambitionen är att badhuset ska attrahera besökare och bli ett viktigt landmärke i den nya stadsdelen Oceanhamnen.

    För mer information, kontakta:
    Magnus Prochéus, fastighetsdirektör i Helsingborg och tillförordnad ordförande i styrgruppen för Oceanbadet, magnus.procheus@helsingborg.se, 0723-73 33 53.

    Ämnen

    Regioner


    Helsingborg är livskvalitet och engagemang. Här finns förutsättningar för människor att utveckla och utvecklas. Helsingborg är platsen för dig som vill något. Möt oss på helsingborg.se.

    Kontakter

    Presstjänsten

    Presstjänsten

    Presskontakt Helsingborgs stads presstjänst är bemannad vardagar klockan 8 - 17. 042-10 55 55