Gå direkt till innehåll
Foto: Anders Ebefeldt, Studio-e.
Foto: Anders Ebefeldt, Studio-e.

Pressmeddelande -

PRESSINBJUDAN: En försmak av Jul på Fredriksdal

6-8 december öppnas portarna till en av Skånes största och vackraste julmarknader. En gammaldags julmarknad där stadsmiljö och landsbygd är fylld med upplevelser, smaker, hantverk och dofter av julen. Jul på Fredriksdal är en upplevelse för alla sinnen och pressvisningen likaså. Du som journalist bjuds in bakom kulisserna och får en försmak av årets Jul på Fredriksdal onsdagen 4 december klockan 11.00.

Anmälan till dennis.nilsson@helsingborg.se senast 2 december 2019

Jul på Fredriksdal är en skånsk klassiker som i över 30 år fått besökare att dansa kring granen, handla julklappar, njuta av regionalt mathantverk och skönklingande julstämning. Projektledare Maria Axelsson berättar varför hon tror att julmarknaden är så populär:

-Jul på Fredriksdal är för många en kär tradition och står för många värden som vi så väl behöver den här mörka tiden. Här kan allt återupplevas; det är genuint, varmt och vänligt. Familj och vänner strålar samman; följer marschaller och eldar genom ett vackert julsmyckat Fredriksdal. Både inne och ute erbjuder ett hundratal utställare julens godaste mat, finaste hantverk och dekorationer. För stora och små finns julklappsverkstan, dans kring granen, tomtemor & tomtefar och stallet med husdjuren. Här finns en plats för alla och envar; mysiga innergårdar och gränder med varm dryck, något gott att äta och stämningsfull sång & musik. Jul på Fredriksdal är en julmarknad som varar länge!

Pressvisning

På pressvisningen 4 december klockan 11.00 möter du projektledare Maria Axelsson som låter dig provsmaka julen, ta del av förberedelserna och se hur nyrenoverade herrgården ska ta emot årets julbesökare.

Några nyheter för året

  • Nyrenoverade Herrgården möter julfirare för första gången sedan nyöppning
  • Julklappsverkstad med inspiratör och med återvänt material från biblioteket.
  • Strömgrändsgårdens musikscen & äppelbar. Med Helsingborgs kulturstipendiat Frida Höfling (trio), Anna Pauline Andersson, Nanna Carling & Sisters och Orkester Gester.

Hela programmet för Jul på Fredriksdal finner du på webbsidan.

PRESSBILDER

Arrangemangskontakt:Maria Axelsson, Projektledare Fredriksdal. 0702-10 45 32 eller maria.axelsson@helsingborg.se

Presskontakt: Dennis Nilsson, pressansvarig kulturförvaltningen Helsingborgs stad.
0732-31 50 78 eller dennis.nilsson@helsingborg.se

Ämnen

Kategorier

Regioner


Helsingborg är livskvalitet och engagemang. Här finns förutsättningar för människor att utveckla och utvecklas. Helsingborg är platsen för dig som vill något. Möt oss på helsingborg.se.

Kontakter

Presstjänsten

Presstjänsten

Presskontakt Helsingborgs stads presstjänst är bemannad vardagar klockan 8 - 17. 042-10 55 55