Gå direkt till innehåll

Pressmeddelande -

Rekordmånga sökte sommarjobb i Helsingborg

Ansökningstiden för att söka sommarjobb i Helsingborgs stad gick ut den 10 april. I år kom det in 2 547 ansökningar till de cirka 700 platserna, vilket är nytt rekord. Nu börjar matchning och fördelning av sommarjobben. Det arbetet kommer att ta cirka en månad. I slutet av maj får ungdomarna som fått de eftertraktade jobben besked.

Kommunstyrelsen och utvecklingsnämnden har avsatt medel för totalt cirka 700 sommarjobb 2011. Ansökningshandlingar och placeringar administreras av utvecklingsnämndens förvaltning, enheten Näringsliv och matchning.

Förra året sökte 2 315 ungdomar sommarjobben för ungdomar i åldern 16-20 år. Större ungdomskullar kan vara en orsak till det ökade intresset i år, tror Sara Åkerberg på utvecklingsnämndens förvaltning.

Sommarjobben fördelas utifrån olika kriterier och ungdomarnas bakgrund och önskemål.  Man kan inte få sommarjobb inom staden flera år i rad, med vissa undantag, men man har möjlighet att söka under fem år. Den som skickar in sin ansökan för till exempel tredje året och inte fått jobb tidigare har mycket stor chans att komma med.

Flest platser i skola, barn- och äldreomsorg
Sommarjobben finns framför allt inom skola, barn- eller äldreomsorg. Det finns också platser som lägerledare i lägerverksamhet, hos idrottsföreningar samt ströplatser inom övriga förvaltningar.

I väntan på besked om plats, som inte kommer förrän i slutet av maj, är det bra att gardera sig och söka andra feriearbeten på den reguljära arbetsmarknaden. Det gör också många ungdomar. 

– Förra året fick vi över 100 återbud, så det finns en chans att få en reservplats om man nu inte kommer med i den första fördelningen. I så fall kan man bli kontaktad med kort varsel, säger Sara Åkerberg.

Sommarjobben är indelade i tre perioder om tre veckor vardera. 20 juni-8 juli, 11 juli-29 juli och 1 augusti-19 augusti. Arbetstiden är sex timmar om dagen.  Lönen beror på hur gammal man är. Den som är född 1991-1993 får 68 kronor i timmen och den som är född 1994-1995 får 57 kronor i timmen. Semesterersättning ingår i lönen med 15 kronor per timme.

För mer information, kontakta Sara Åkerberg, 042-10 78 25 eller Ann-Margreth Mårtensson, 042-10 70 36. All information om sommarjobben finns på stadens webbplats, www.helsingborg.se

 

 

Ämnen

Regioner

Kontakter

Presstjänsten

Presstjänsten

Presskontakt Helsingborgs stads presstjänst är bemannad vardagar klockan 8 - 17. 042-10 55 55