Gå direkt till innehåll
Smith & Tell uppträder på Hx i sommar.
Smith & Tell uppträder på Hx i sommar.

Pressmeddelande -

​Smith & Thell, Hasse Andersson och Nause till sommarens Hx

Nu fyller Hx på sommarens musik-lineup med skånska stjärnor och en supergrym houseduo.

Smith & Thell
För tio år sedan träffades de unga helsingborgarna Mary Jane Smith och Victor Thell under ett musikevenemang i staden. Nu är de med sitt unika countryinfluerade popsound inte bara en eftertraktad duo, utan också bland Sveriges mest eftertraktade låtskrivare. Räkna med hits från debutalbumet Soulprints från 2017 när Smith & Thell kliver upp på Gröningens stora scen den 3 augusti klockan 18-19. 

Hasse Andersson
Egentligen behöver folkkäre Hasse Andersson ingen närmare presentation. Det skulle möjligen då vara att han under ungdomsåren i Östra Ljungby ”turnerade” bland bygdegårdarna under artistnamnet Rock-Olle och spelade rock med pappans radio som förstärkare till den första gitarr-plankan. Cirka 20 album senare syns inga tecken på att Hasse Andersson tänker avsluta karriären. Många av hans sånger har blivit stora hits och Hx-publiken kan vara tryggt förvissad om att ”Änglahund” kommer att finnas på låtlistan under konserten på Gröningen den 3 augusti klockan 18-19.

Nause
Den svenska DJ-, electro- och houseduon Nause består av barndomsvännerna Jacob Criborn och Leonard Scheja. De slog igenom 2011 med låten "Made of" som tagit nomineringar i både Grammis och P3 Guld samt dundrat fram på dansgolven över hela världen. Singeln "Dynamite" har hittills streamats över 110 miljoner gånger på Spotify och i slutet av 2016 låg den dessutom topp 20 på både Billboard US Hot Dance/Electronic Songs och Club Chart UK. Uppträder på Hamntorget 3 augusti klockan 21.30-22.30. 

- Det är extra roligt att göra ett programsläpp när två av namnen både är nationellt kända och lokalt förankrade, säger Nathalie Jarnhäll, projektledare för Hx 2019.

Hittills släppta artister:
Smith & Thell – Gröningen – lördag 3 aug
Hasse Andersson – Gröningen – lördag 3 aug
Nause – Hamntorget – lördag 3 aug
Hoffmaestro – Gröningen – lördag 3 aug
Sallyswag – Hamntorget – fredag 2 aug
Sean Banan – Hamntorget – lördag 3 aug

Kontaktperson:
Ulf Dahlström, pressansvarig, Helsingborg Arena & Scen AB, ulf.dahlstrom@helsingborg.se, +46723970762.

OM HX
Hx, Helsingborgs stadsfestival är för dig som bor i Helsingborg. Och för alla som vistas i eller bara gillar vår stad. Från Hamntorget i centrum till Fria Bad i norr breder Hx ut sig med mat, musik och aktiviteter för hela familjen. Hx produceras av evenemangsenheten på Helsingborg Arena & Scen AB på uppdrag av Helsingborgs stad. Hx 2019 äger rum 2-3 augusti.

Relaterade länkar

Ämnen

Kategorier

Regioner


Helsingborg är livskvalitet och engagemang. Här finns förutsättningar för människor att utveckla och utvecklas. Helsingborg är platsen för dig som vill något. Möt oss på helsingborg.se.

Kontakter

Mira Jalamo

Mira Jalamo

Presskontakt Helsingborg Arena & Scen 042-10 38 28 Helsingborg Arena

Relaterat innehåll