Gå direkt till innehåll
Installationen "Vippfyr" på Kungstorget.
Installationen "Vippfyr" på Kungstorget.

Pressmeddelande -

Snart fylls staden av Drömljus

På fredag om en vecka går startskottet för evenemanget Drömljus i Helsingborg. Hela 40 spektakulära ljus- och ljudinstallationer tar plats i stadsrummet under den tio dagar långa ljusfesten 9 till 18 februari. 

– Det är med stor glädje, spänning och iver vi närmar oss starten av Drömljus. Efter nästan tolv månaders planering, kreativ utveckling och detaljarbete ska evenemanget sjösättas. Utan att avslöja för mycket kan jag säga att den som besöker Drömljus får uppleva skönhet, lekfullhet och värme, säger George Jonasson, projektledare för Drömljus.

Internationella, nationella samt lokala ljuskonstnärer och designers bidrar med 40 verk och installationer som lyser upp stadsrummet, från S:t Jörgens plats i norr till Furutorpsplatsen i söder. Exempel på installationer är den världsberömda ljusdesignern Marie-Jeanne Gauthés 3D-animation Chatty Walls på Rådhusets fasad, de över tre meter höga buketterna av varmt lysande pioner som skapar sommarkänsla på St. Jörgens plats och de strålande glödlamporna i jätteformat, Incandescence, i Stadsparken.

– Vi trotsar vintermörkret och visar att staden lever under alla delar av året. Drömljus ger många tillfällen till upptäckter av okända platser och oväntade upplevelser. Det blir spektakulärt, intimt och interaktivt, säger Helen von Platen, evenemangschef Helsingborg Arena & Scen AB.

Utöver installationerna pågår aktiviteter runt om i staden i ett speciellt framtaget Drömljusprogram med konserter och uppträdanden  Hela programmet, beskrivning av de olika installationerna och karta finns på webbplatsen dromljus.se

Drömljus äger rum varje kväll klockan 18–22 mellan 9 och 18 februari.

Om Drömljus
Drömljus är ett evenemang som är utvecklat av Helsingborgs stad. Drömljus arrangeras av evenemangsenheten på Helsingborg Arena & Scen AB. Ljusinstallationerna är framtagna i samarbete med Helsingborgs stad och stadsbyggnadsförvaltningen. Ett flertal lokala företag och organisationer bidrar med egna ljusinstallationer och aktiviteter. Cirka en tredjedel av installationerna är permanenta och utgör en del av stadens trygghets- och tillgänglighetsarbete.

Läs mer på dromljus.se

För mer information:
George Jonasson, projektledare Helsingborg Arena & Scen, 0708-30 03 33
Helen von Platen, evenemangschef Helsingborg Arena & Scen, 0703-54 60 69

Pressträff
Press och media är välkomna till pressträff och en förhandsvisning av installationerna torsdag 8 februari 17.30 på Dunkers Kulturhus. För mer information, kontakta Mira Jalamo, mira.jalamo@helsingborg,se, 0721-88 54 99.

Relaterade länkar

Ämnen

Kategorier

Regioner


Helsingborg är livskvalitet och engagemang. Här finns förutsättningar för människor att utveckla och utvecklas. Helsingborg är platsen för dig som vill något. Möt oss på Helsingborg2035.

Kontakter

Mira Jalamo

Mira Jalamo

Presskontakt Helsingborg Arena & Scen 042-10 38 28 Helsingborg Arena

Relaterat innehåll