Gå direkt till innehåll
Svenska U-21 landslaget 2018
Svenska U-21 landslaget 2018

Pressmeddelande -

Sverige möter Turkiet på Olympia

I höst får helsingborgarna återigen chansen att se Sveriges U-21 landslag när de spelar EM-kvalmatch mot Turkiet på Olympia.

– Städerna har gjort ett aktivt och bra jobb för att få matcherna till deras arenor. Det kommer bli bra matcher där, säger Christian Thunholm, projektledare, Svenska Fotbollförbundet.

Sverige kämpar om förstaplatsen i gruppen vilket skulle innebära direktkvalifikation till EM i Italien nästa år. Den 11 september spelar de landskamp mot Turkiet på Olympia, en arena som landslaget har goda minnen från tidigare kval:

– Vi har hittills spelat två matcher på hemmaplan i kvalet – i Falkenberg och Helsingborg. De matcherna har vi vunnit med 4-1 och 3-0 så det känns väldigt bra att återvända till arenorna i höst när EM-kvalet fortsätter på hemmaplan, säger U21-landslagets förbundskapten Roland Nilsson.

Att matchen äger rum i Helsingborg är ett resultat av Helsingborg Convention & Event Bureaus arbete med att aktivt värva evenemang till staden.

– Vi har en bra relation med Svenska Fotbollsförbundet som vi byggt upp under en längre tid. Att de återigen valt att förlägga en kvalmatch i Helsingborg vittnar om detta. Det är roligt att både helsingborgaren och andra fotbollsintresserade i vår region får en möjlighet att uppleva framtidens fotbollsstjärnor live på Olympia, säger Johan Lundell, ansvarig för Helsingborg Convention & Event Bureau.

Det är den tredje gången som U21-landslaget spelar i Helsingborg, under 2017 spelade de en träningslandskamp mot Danmark och en EM-kvalmatch mot Malta på Olympia.

Biljetterhbgarena.se. Kostar från 80 kronor. 

Öppen träning
U21- landslaget kommer att ha en öppen träning dit alla intresserade är välkomna. Möjlighet finns till autografsignering. Tid och plats meddelas i mitten av augusti. 

Om Helsingborg Convention & Event Bureau
Helsingborg Convention & Event Bureau är en del av det kommunalt ägda bolaget Helsingborg Arena & Scen AB och arbetar aktivt för att fler och större evenemang och kongresser förläggs i Helsingborg. Läs mer 

För mer information
Johan Lundell, chef Helsingborg Convention & Event Bureau, 042-10 43 84.
Christian Thunholm, projektledare evenemang, Svenska Fotbollförbundet, 08-735 95 94.

Relaterade länkar

Ämnen

Kategorier

Regioner


Helsingborg är livskvalitet och engagemang. Här finns förutsättningar för människor att utveckla och utvecklas. Helsingborg är platsen för dig som vill något. Möt oss på helsingborg.se.

Kontakter

Presstjänsten

Presstjänsten

Presskontakt Helsingborgs stads presstjänst är bemannad vardagar klockan 8 - 17. 042-10 55 55

Relaterat innehåll