Gå direkt till innehåll
Foto: Jens Nordström
Foto: Jens Nordström

Pressmeddelande -

Tingsek till Dunkers kulturhus med ny skiva och två förband

Tingsek kommer Home
12 november 19.30
Dunkers kulturhus, Konsertsalen

Sedan tidigt 2000-tal har Magnus Tingsek levererat soul på den svenska musikscenen. Med sex framgångsrika album i bagaget och nysläppta skivan Home kommer Magnus till Dunkers kulturhus fredag 12 november. På scenen denna kväll får han sällskap av inte mindre än två förband i form av Cosima Olu och Hush forever.

Skånebördiga Magnus Tingsek har sedan tidigt 2000-tal förtrollat publiken med sin svenska soul direkt sprungen ur den klassiska amerikanska soultraditionen. Magnus tidigare album har innehållit hits som World of its own och Nothing, Nobody, right and Wrongs. Men det är med nysläppta albumet Home som han nu ger sig ut på turné.

Home
Home släpptes i maj 2021. Albumet, som i vanlig ordning både kan vagga dig till sömns och få dig att fuldansa, sticker ut på ett annorlunda sätt. Det här är ett album för publiken som lärt sig att älska Magnus sångröst och texter. Ljudbilden är något mer avskalad och sången tar stor plats, vilket träffar rakt in i hjärtat. Och vad det verkar är det en artist som längtar efter att komma ut på turné.

– ÄNTLIGEN! Så kan jag meddela att jag i en oooerhörd känsla av pepp ska ut och spela och sjunga för er. Jag har några mindre gig i sommar och i höst SMÄLLER det! Home-turnén sätter igång och jag kommer att åka ut med fullt band! Varenda cell av alla i bandet kommer att vibrera av spelglädje. Energin och kärleken till livemusiken kommer att nå helt nya höjder, det vågar jag lova. Kom ut å dela dessa kvällar med oss vänner!

(citat hämtat från United Stage pressmeddelande)

Förband
Inte mindre än två artister sluter upp med Tingsek denna kväll och bidrar till musikupplevelsen. Cosima Olu är artisten, låtskrivaren och producenten som turnerat med bland andra Miriam Bryant och Seinabo Sey. Musiken är en kollision av retro och nutid, där hennes varma röst tar åhörarna genom livets toppar och dalar på ett intimt och lekfullt sätt. Supporting act nummer två är Sebastian Lilja, som producerar musik under namnet Hush Forever. Genom att kombinera modern folkmusik med indiepop, akustisk gitarr, 70-talssynthar och samplingar skapar han ett unikt sound med en filmisk känsla.

Konserten med Tingsek är ett samarrangemang med The Tivoli.

Kontaktpersoner

Annelie Valefors Godden, arrangemangskoordinator musik Dunkers kulturhus
0731-56 09 96 eller annelie.valeforsgodden@helsingborg.se

Dennis Nilsson, pressansvarig kulturförvaltningen Helsingborgs stad
0732-31 50 78 eller dennis.nilsson@helsingborg.se

Ämnen

Kategorier

Regioner


Helsingborg är livskvalitet och engagemang. Här finns förutsättningar för människor att utveckla och utvecklas. Helsingborg är platsen för dig som vill något. Möt oss på helsingborg.se.

Kontakter

Presstjänsten

Presstjänsten

Presskontakt Helsingborgs stads presstjänst är bemannad vardagar klockan 8 - 17. 042-10 55 55