Gå direkt till innehåll
Damlandslaget i fotboll till Helsingborg

Pressmeddelande -

Damlandslaget i fotboll till Helsingborg

Förra veckan säkrade damlandslaget VM-biljetten till Frankrike 2019. Nu väntar en intensiv höst med träningslandskamper och den första spelas mot Norge på Olympia i Helsingborg 4 oktober.

– Efter tre landskamper med U21-landslaget och en kommande F-19 match är vi glada att damlandslaget nu väljer Helsingborg och Olympia för sin landskamp. Jag hoppas att på ett välfyllt Olympia som hejar fram vårt landslag, säger Johan Lundell, chef för Helsingborg Convention & Event Bureau.

När svenska damlandslaget knep direktplatsen till VM nästa år genom att slå Danmark med 1-0 intensifierades arbetet med att planera träningsmatcher. Nu är det klart att de kommer att möta tre andra VM-klara nationer under hösten. Den första matchen – och den enda på hemmaplan – spelas mot Norge på Olympia i Helsingborg 4 oktober.

– Det blir en viktig höst i förberedelserna inför VM. Vi behöver möta bra motstånd med olika spelsätt. Vid matchen mot Norge i Helsingborg hoppas vi givetvis på bra stöd, säger Peter Gerhardsson, förbundskapten för damlandslaget.

Läs mer på hbgarena.se

Damlandslagets höstschema

  • Sverige - Norge, 4 oktober, Olympia, Helsingborg.
  • Italien - Sverige, 9 oktober, Italien, matchstad är ännu inte fastställd.
  • England – Sverige, 11 november, Rotherham, England.

För mer information:
Johan Lundell, chef för Helsingborg Convention & event Bureau, 0768-89 91 58
Fredrik Madestam, kommunikatör, Svenska Fotbollförbundet, 072-332 39 44. 

Relaterade länkar

Ämnen

Kategorier

Regioner


Helsingborg är livskvalitet och engagemang. Här finns förutsättningar för människor att utveckla och utvecklas. Helsingborg är platsen för dig som vill något. Möt oss på helsingborg.se.

Kontakter

Mira Jalamo

Mira Jalamo

Presskontakt Helsingborg Arena & Scen 042-10 38 28 Helsingborg Arena

Relaterat innehåll