Gå direkt till innehåll
Daniel Berlin Foto: Den lilla fotobyrån
Daniel Berlin Foto: Den lilla fotobyrån

Pressmeddelande -

Daniel Berlin om framtidens sätt att äta – nya vanor talar för mer lättsam och social mat

Streetfood-kulturen utvecklas i rasande takt och blir betydligt mer innovativ. Det tror Daniel Berlin, en av Sveriges mest kända kockar. Under den internationella stadsmässan och innovationsshowen H22 City Expo, 30 juni - 3 juli i Helsingborg, ges årets mest spännande tillfälle att prova gatumat i alla former.

Mängder av food trucks kommer att vara på plats. Och ännu fler får rum. H22 City Expo blir en mötesplats för alla matintresserade men också för dem som satsar på den växande näringen kring streetfood och food trucks. Fortfarande finns möjlighet att anmäla sin food truck till den 35 dagar långa stadsmässan som kommer att dra storpublik.

– Kockarna i de rullande köken kommer att smaka och testa varandras streetfood för att utveckla något som vi bara sett början på, både vad det gäller råvaror och rätter, säger Daniel Berlin som ansvarar för hela Expons matkoncept och som sitter i juryn för Swedish Streetfood Awards.

Den prisade kocken Daniel Berlin med gedigen bakgrund inom gastronomin tror att den lättillgängliga maten på gator och torg är något som vi allt oftare får se i våra städer nu när vi har insett fördelarna med att äta utomhus. En annan trend är att många matvagnar också fixar lunch för avhämtning till till ett helt gäng.

– Det är ett socialt sätt att äta som passar med vår nya livsstil. Man kan vara ett grupp som tillsammans provar många olika rätter och har kul tillsammans eller någon som vill snabbt vill äta något nyttigt och mättande när man pausar från kontoret. Dessutom har vi vant oss vid att äta utomhus året om. Efter pandemin har jag helt klart sett en nytändning för streetfood i Sverige, säger Daniel Berlin.

Under H22 City Expo är hållbarhet och de globala miljömålen i fokus. Maten spelar en viktig roll och kommer att ta plats på alla Expons områden i Helsingborg. Den 17-19 juni blir det dessutom Swedish Streetfood Awards i staden.

– Jag tycker att den som har planer på en ny affärsidé och uppfyller Expons manifest ska ta tillfället i akt att prova sitt matkoncept under de här intensiva sommarveckorna. Publiken under Expon blir stor och kommer att vara nyfiken. Den kan vara starten på något nytt, säger Daniel Berlin som själv är svag för food trucks som vågar sig på vällagad husmanskost.

– Jag får aldrig nog av riktigt bra köttbullar. Men det går också att laga verkligt fin asiatisk mat med lokala råvaror i ett litet rullande kök, säger Daniel Berlin.

Har du en food truck eller ett annat mobilt kök och vill vara med under H22 City Expo är du välkommen att anmäla dig här:

Streetfood intresseanmälan - H22

Kontaktuppgifter:

För mer information eller intervju med Daniel Berlin kontaktas pressansvarig Karin Liliedahl 0731-518 51, karin.liliedahl@helsingborg.se

Relaterade länkar

Ämnen

Kategorier

Regioner


Daniel Berlin

Daniel Berlin startade 2009 Daniel Berlins krog i Skånes Tranås på Österlen. Restaurangen fick 2016 en stjärna i Michelinguiden, och 2018 två stjärnor. Han har tagit emot utmärkelsen Kockarnas kock 2015, 2016, 2018 och 2019. Runt 2003 arbetade han på restaurang Gastro i Helsingborg, hos Per Dahlberg. 2022 ansvarar restauratören Daniel Berlin för konceptet kring mat på den internationella stadsmässan H22 City Expo i Helsingborg.

H22 City Expo

Den 30 maj – 3 juli, 2022, bjuder Helsingborgs stad in världen till att ta del av stadens hållbara och innovativa samhällslösningar under den internationella stadsmässan H22 City Expo. Med fokus på ett långsiktigt innovations- och förändringsarbete genom bland annat cirkulära lösningar, hållbar stadsutveckling och smart teknologi kan besökarna under mässan se, uppleva och utforska innovationer som formar framtidens smarta och hållbara stad. Info om programmet hittar du här h22cityexpo.se

Kontakter

Presstjänsten

Presstjänsten

Presskontakt Helsingborgs stads presstjänst är bemannad vardagar klockan 8 - 17. 042-10 55 55

Relaterat innehåll