Gå direkt till innehåll
Tävlingarna White Guide Junior och Senior samt Årets bonde avgörs i Helsingborg i år.
Tävlingarna White Guide Junior och Senior samt Årets bonde avgörs i Helsingborg i år.

Pressmeddelande -

Två tävlingar med matprofil avgörs i Helsingborg

I höst kommer Helsingborg att vara värdstad för två nationella tävlingar inom offentlig gastronomi och hållbar matproduktion: White Guide Junior och Senior samt Årets bonde.

White Guide Junior och Senior samt Årets bonde är två olika tävlingar som alla syftar till att främja en hållbar matproduktion och lyfta betydelsen av måltiden som helhetsupplevelse. I White Guide Junior och Senior tävlar över 300 skolor och äldreboenden varje år om att laga de bästa och mest hållbara offentliga måltiderna i Sverige. Årets Bonde är en tävling som syftar till att bidra till en ökad efterfrågan på hållbar mat och dryck från Sverige.

– Det är mycket glädjande att få hälsa två stora nationella tävlingar med matprofil välkomna till Helsingborg 2021! De kommer ytterligare att stärka Helsingborgs varumärke i det långsiktiga arbetet som en attraktiv matregion där innovation och hållbarhet står i fokus, säger Malin Hollgren, Project Manager på Helsingborg Convention & Event Bureau.

Den kommunala evenemangsaktören Helsingborg Convention & Event Bureau har värvat evenemangen i samarbete med den regionala aktören Event in Skåne och arrangören Bergkvist Publishing.

– Under de första åtta åren har prisutdelning ägt rum i Stockholm, Göteborg och Malmö. Att nu välja Helsingborg som värdstad för prisutdelningen känns både naturligt och logiskt - det här är en framåtlutad region med en levande, dynamisk livsmedelsproduktion säger Pär Bergkvist, initiativtagare till tävlingarna.

White Guide Junior och Senior avgörs i Helsingborg de kommande två åren. De nominerade kommer till Helsingborg för seminarium, prisutdelning och middag. Årets Bonde avgörs i november 2021 och bönder från hela Sverige deltar i prisutdelningen. Format och upplägg på evenemangen anpassas efter Folkhälsomyndighetens rådande riktlinjer.

– Hälften av den mat som produceras i Sverige kommer från Skåne, och hälften av vår svenska livsmedelsindustri är skånsk. Därför är vi stolta och glada över att såväl Årets Bonde som White Guide Junior och Senior stannar i Skåne, säger Linn Möller-Laketic, projektledare på Event in Skåne.

Om Helsingborg Convention & Event Bureau
Helsingborg Convention & Event Bureaus arbetar på uppdrag av Helsingborgs stad för en positiv utveckling av staden som en mötes- och evenemangsdestination. Läs mer på webbplatsen helsingborgceb.com

För mer information
Malin Hollgren – Project Manager, Helsingborg Convention & Event Bureau, malin.hollgren@helsingborg.se, 0730-55 04 48
Pär Bergkvist, Bergkvist Publishing: 070-318 45 43
Linn Möller Laketic, Project Manager, Event in Skåne, 0725- 99 72 26

Relaterade länkar

Ämnen

Kategorier

Regioner


Helsingborg är livskvalitet och engagemang. Här finns förutsättningar för människor att utveckla och utvecklas. Helsingborg är platsen för dig som vill något. Möt oss på helsingborg.se.

Kontakter

Mira Jalamo

Mira Jalamo

Presskontakt Helsingborg Arena & Scen 042-10 38 28 Helsingborg Arena